Partnervereniging van AZ Alkmaar | AZ Voetbalschool

Partnervereniging van AZ Alkmaar | AZ Voetbalschool

v.v. Nieuweschoot werkt samen met AZ Alkmaar
AZ Voetbalschool, zo heet de samenwerking tussen de AZ Jeugdopleiding en onze vereniging en tientallen andere in met name Noord-Holland. Het initiatief stamt uit 2010 en heeft als doel door kennis te delen het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten naar een hoger plan te tillen.

Tot 11 jaar in vertrouwde sociale omgeving laten voetballen
In de visie van AZ Alkmaar is het voor de ontwikkeling van een speler onder de 11 jaar het beste om in zijn eigen sociale omgeving te trainen, zonder daarbij veel reisafstand te hebben. In hun ogen is het ongezond om een speler uit zijn vertrouwde omgeving te halen en dagelijks uren te verliezen door het reizen. Daarom geloven zij en wij erin, dat jonge voetballertjes het eerste deel van hun voetbalopleiding moeten doorbrengen bij de amateurvereniging in de eigen omgeving.

Aansluiten bij visie
AZ vindt het wel belangrijk dat spelers op de juiste manier en met goede begeleiding ontwikkeld worden. Het niveau van verenigingen en trainers moet van een hoog niveau zijn en aansluiten bij de AZ-visie. Een goede samenwerking en veel kennisuitwisseling tussen AZ en de amateurverenigingen is daarom belangrijk. Doormiddel van de AZ Voetbalschool kunnen we gezamenlijk het voetbalniveau op een hoger plan brengen en jeugdtalenten zo goed mogelijk opleiden.

Behoeftegerichte samenwerking
Niet alleen vindt er kennisuitwisseling plaats tussen AZ en de amateurverenigingen, maar de kracht van de AZ Voetbalschool ligt ook in het stimuleren van de kennisuitwisseling onderling. Iedere amateurvereniging, amateurtrainer en amateurspeler is anders en heeft behoefte aan andere informatie en scholing. De ondersteuning van AZ door middel van de AZ Voetbalschool is daarom behoeftegericht en op maat.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!