Algemeen

De jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot is het hart van de vereniging en kenmerkt zich doordat het Passie, Plezier en Respect als kernwaarden heeft. Iedere jeugdspeler moet ongeacht zijn of haar niveau, tevreden terug kunnen kijken op zijn of haar tijd in de jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot. Daarnaast moet elk spelend jeugdlid het maximale uit zijn of haar mogelijkheden gehaald (kunnen) hebben.

Breed aanbod
De jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot kenmerkt zich door de wijze waarop zowel prestatief als recreatief voetbal wordt aangeboden, want het één is voorwaarde voor het ander. Het spelen van voetbal op niveau is een belangrijke ambitie binnen de jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot, maar plezier staat altijd op nummer één.

Jeugdspelers opleiden
De jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot wil ervoor zorgen dat jeugdspelers zo kwalitatief mogelijk worden opgeleid. Niet om zoveel mogelijk te winnen of om zo goed mogelijke teams te maken. Maar wel om elke speler individueel zo sterk mogelijk te maken. En individuele klasse gaat niet alleen om techniek en dribbelvaardigheid, maar ook m zuivere passing, de juiste wedstrijdmentaliteit, het samenspelen in een team en juiste keuzes maken binnen en buiten het veld.

Ambitie
De ambitie van de jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot is het op een zo’n hoog mogelijk niveau presteren, waardoor een directe overstap vanuit de jeugd naar de seniorenselectie uiteindelijk tot de mogelijkheden behoort. Wij zien tenslotte graag dat spelers uit onze eigen jeugdopleiding het 1e en 2e elftal van de v.v. Nieuweschoot kunnen gaan versterken.

Investering in onze mensen en vereniging
Om deze ambitie vorm te geven wordt er op meerdere vlakken veel aandacht besteedt aan het opleiden van onze jeugdspelers en het belang hiervan door de gehele vereniging te verweven. Dit dien we door bijvoorbeeld maandelijks speciale techniektrainingen voor jeugd door A- en B-selectiespelers aan te bieden. Daarnaast streeft v.v. Nieuweschoot ernaar om zoveel mogelijk “eigen” jeugdtrainers op te leiden, zodat we de kwaliteit kunnen leveren, die een speler nodig heeft binnen de jeugdopleiding. En de investering vanuit de vereniging langdurig terugvloeit naar mensen binnen onze vereniging.

Lees alles over onze werkwijze en visie in het Voetbalhandboek van de Jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot.