Visie op leren

Binnen de Jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot onderwerpen we kinderen niet zo maar aan wat trainingen. Nee, wij snappen als geen ander dat voor de allerjongste jeugd basisvaardigheden (I) het allerbelangrijkste is. Van trainers/ coaches binnen deze groep verwachten wij dat ze de rol van gids binnen de vereniging en  vaardigheidstrainer op het veld aannemen.

En kinderen in de JO12 en/ of JO13 kunnen, als zij de basisvaardigheden onder de knie hebben, langzaamaan wennen aan de manier van trainen (II). De trainers en coaches binnen de Jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot helpen de kinderen bewust te maken dat trainingen er zijn om jezelf te ontwikkelen en als voetballer te verbeteren.

Nadat in de JO14 en/ of JO15 de stap gemaakt is naar de speelwijze (III), wordt in de JO16 en/ of JO17 met de spelers uitgezocht hoe er gestreden (IV) dient te worden. En pas in de JO18 en/ of JO19 leren we de jeugdspelers hoe wedstrijden gewonnen (V) kunnen worden.

Deze visie op leren zorgt voor een optimaal leer- en ontwikkelklimaat binnen de Jeugdopleiding van v.v. Nieuweschoot. In paragraaf 4.6 in ons Voetbalhandboek is deze visie uitgebreid beschreven.

Benieuwd naar hoe dit in de praktijk werkt? Kom langs, train gerust mee en bevraag onze trainers/ coaches naar hun werkwijze.