Familie Dijkstra: "Nieuweschoot... bedankt!"

10 november 2021 16:15

Jenno Kootstra

“Wij zijn ontzettend dankbaar voor alles wat v.v. Nieuweschoot ná het overlijden van Jens (Dijkstra) voor onze familie heeft gedaan. Van het symbolisch opvouwen en schenken van zijn keepershirt na het spelen van zijn laatste wedstrijd tot de indrukwekkende erehaag en het applaus op Sportpark de Greiden, toen Jens daar zijn laatste ronde maakte. Het was prachtig. Zelfs de bode was hiervan even van zijn stuk. We willen alle Nieuweschoters laten weten dat dit alles ons ontzettend goed heeft gedaan. Bedankt!”.

Overweldigend
Moeder Greetje en zus Femke laten weten dat ze de hulp en inzet van v.v. Nieuweschoot overweldigend vonden. Aan de koffietafel in Haskerdijken: “Door de zee aan bloemen vanuit de vereniging, de prachtige persoonlijke kaarten, mooie actiefoto’s, verassende anekdotes, beeldende verhalen en het In Memoriam vanuit de club zijn we gaan inzien waarom Jens zo blij was om uiteindelijk voor de tweede keer terug te keren bij v.v. Nieuweschoot. Hij was echt onderdeel van de Nieuweschoot-familie. En voelde zich gewaardeerd”.

Prachtige herinneringen
Greetje: “Het gemis is groot en Jens’ afwezigheid nog steeds heel erg onwerkelijk”. Greetje verwacht tegen beter weten in nog geregeld dat Jens “gewoon” binnenloopt of even belt. “Maar tegenover dit gemis staan ook de prachtige herinneringen aan Jens, die door alle mooie berichten vanuit v.v. Nieuweschoot ineens voor ons een nieuwe kant van zijn belevenissen bij de vereniging hebben laten zien”.

Zóveel meer dan alléén maar voetballen
“Voorheen gingen bij ons thuis de gesprekken nooit echt de diepte in als het ging over Jens’ voetballen. Standaard na een wedstrijd natuurlijk de vraag: Hoeveel is het geworden? En bij winst een blije Jens en bij verlies konden we steevast invullen dat het, fanatiek als hij was, niet aan hem had gelegen”. Femke merkt op dat juist de anekdotes en voetbalverhalen ineens een extra inzicht in Jens’ voetballeven hebben gegeven. “En dát vind ik zó mooi. Het blijkt zoveel meer te zijn geweest dan alleen maar voetballen”.

Dank jullie wel
“Aan alle Nieuweschoters willen we dan ook uit de grond van ons hart dank-jullie-wel zeggen. Jullie beseffen waarschijnlijk niet hoeveel jullie voor ons gedaan en betekend hebben. We kregen geregeld te horen dat het voor jullie “niets” was, maar voor ons een enorme steun. Het warme gevoel dat wij aan v.v. Nieuweschoot overgehouden hebben is niet te beschrijven… bedankt!”.

Met vriendelijke groet,
Johannes, Greetje en Femke