ALV | "Samen zijn we de voetbalvereniging!"

ALV | "Samen zijn we de voetbalvereniging!"

4 oktober 2021 4:00

Hoofdbestuur

“Je merkt dat door Corona het verenigen van mensen binnen onze club een uitdaging is gebleken”. Voorzitter Marco Idzenga is blij dat er weer steeds meer mogelijk is en zodoende de Algemene Ledenvergadering afgelopen donderdag (30.09.2021) weer fysiek plaats kon vinden. “Elkaar ontmoeten, snel bijpraten, echt in de ogen kunnen kijken en samenwerken aan een vereniging om het favoriete voetbalspelletje voor iedereen mogelijk te maken, dat kan nu weer fysiek plaats gaan vinden”.

Energieneutraal Sportpark De Greiden
Maar ondanks alles zijn commissieleden, vrijwilligers, coaches en trainers wel blijven doorwerken. Misschien niet altijd even zichtbaar, maar het voetbalbedrijf Nieuweschoot is blijven door ontwikkelen. “We hebben de financiën op orde en zijn druk bezig met het terugdringen van kosten. De eerste belangrijke stap daarin is gezet, namelijk het plaatsen van ruim 60 zonnepanelen op het dak van onze accommodatie. De leverancier van de zonnepanelen heeft voor leden van Nieuweschoot bovendien een mooie aanbieding. En daardoor binden we een nieuwe partner aan onze vereniging. En over de aanbieding gaan we binnenkort op onze website meer vertellen”.

Ledverlichting
En wat ook niet onbelangrijk is… medio november wordt het trainingsveld enkel nog verlicht door ledlampen. Het goede nieuws daarbij is dat we het aantal masten uitbreiden, waardoor we ook in de donkere maanden het gehele trainingsveld optimaal kunnen gebruiken. Het zijn nu even twee serieuze investeringen”, vervolgt Marco Idzenga, “Maar we besparen heel veel euro’s in de maand op de energierekening”. En het geld dat we daarmee besparen kunnen we vervolgens weer investeren in onze vereniging, bijvoorbeeld de jeugd.

Jeugdvoetbal groeit gestaag door
Want de jeugd groeit gestaag door. Dat bleek uit de korte toelichting van Jenno Kootstra. De coördinator van de Jeugdopleiding keek met de vergadering terug naar november 2017 toen hij samen met Eric Hoeneveld en Marco Idzenga afreisde naar het Noord-Hollandse Heiloo om daar in de keuken te kijken bij SV de Foresters. “Op de terugreis zei Eric nog dat we hier wel een aantal jaren zoet mee konden zijn. Dat had hij goed ingeschat”. Het opstarten van de Druktemakertjes in 2018 bleek een schot in de roos (en nog steeds). Veel van de eerste Druktemakertjes spelen nu in de JO8-/ JO11-teams. Oud-voorzitter Jan Kootstra merkt op: “Het maakt mij trots dat ik overal in Heerenveen jeugd met rode rugzakjes en trainingspakjes zie lopen”. Daphne Boonstra, Mark van der Meulen en Chantal Scudder spreken af eens met elkaar te kijken naar mogelijkheden om alle jeugdspelers van Nieuweschoot nog meer in het rood te steken.

Investeren in eigen mensen
Jenno sluit zijn met vertrouwen af en kijkt positief naar de toekomst: “Het komende seizoen gaan we rustig door en staat het structureren van alles wat we doen centraal. We willen blijven investeren in onze eigen mensen. Op 8 oktober aanstaande wonen we daarom met alle trainers/ coaches een speciale avond bij in Leeuwarden waar we tips en uitleg krijgen van de KNVB over jeugdtrainingen”. Ook worden op korte termijn teamgesprekken ingepland. “Ouders en verzorgers leren we op die manier beter kennen. Samen bespreken we hoe we als jeugdcommissie het ontwikkelen van kinderen zien en welke rol iedereen daar in heeft of kan oppakken. En we laten zien dat er naast het voetbalgedeelte nog meer voor leuke dingen binnen de vereniging georganiseerd worden en nodigen iedereen uit daar onderdeel van te worden”.

Vele handjes maken...
“En dat is bovendien belangrijk voor alle geledingen binnen onze vereniging”, vult Marco aan. Veel commissieleden en vrijwilligers steken heel wat uren in hun favoriete vereniging. “Maar een aantal mensen zit echt tegen de taks van wat ze aankunnen. En misschien gaan ze er soms al even overheen. En daar moeten we voor waken, want dan kost het meer energie dan dat het oplevert”. Nu we weer meer samen kunnen komen zullen we iedereen gaan aansporen om binnen hun mogelijkheden hun steentje bij te dragen.

Ideeën opperen en samen oppakken
Marco: “Je ziet dat voor het Jubileum een speciale commissie is opgetuigd. Daar zitten enthousiastelingen in, die niet ook al heel veel andere taken op hun bordje hebben”. Chantal Scudder vult aan dat zij de laatste maanden veel positivisme voelt als trainer/ coach binnen de jeugd. “Mijn vader heeft hier jaren als vrijwilliger rondgelopen en nu vind ik het tijd om net als hem een bijdrage te leveren. Ik hoop dat meer jonge mensen mijn voorbeeld volgen en wat stokjes over willen nemen”. Bij ouders en fans in de jeugd barst het van de ideeën om naast het voetbal wat voor de kinderen te organiseren. Chantal: “Ik hoop dat ze de oproep van Hinne-Jan dan ook echt aangrijpen om zich aan te melden”.

Derde ALV (!) in december 2021 wil je niet missen
Eind december organiseert v.v. Nieuweschoot de derde (!) ALV van het kalenderjaar 2021. Dat wordt een bijzondere vergadering, waar niet alleen de financiën en groei van de vereniging centraal staan, maar ook een aantal primeurs uit de doeken worden gedaan. “We gaan het tijdens die ALV even anders aanpakken en voorbereiden. We verwachten dan ook een aanzienlijke opkomst, want niet alléén luiden we het oude jaar dan feestelijk uit, we hebben ook wat mooie en belangrijke vergezichten te delen”.

Marco Idzenga dankt de vergadering en nodigt de aanwezigen uit voor een drankje en informele na-zit.

Bron: v.v. Nieuweschoot
Delen

Lees meer over:
ALV Samenwerking Vereniging Wij zijn Nieuweschoot

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!