In Memoriam | Jens Dijkstra | 21.02.1991 - 18.09.2021

21 september 2021 9:15

Hoofdbestuur

“Potverdomme Jentsje, wat flik je ons nou?”. Het lijkt in eerste instantie misschien wel op een standaardreactie tijdens een voetbalwedstrijd waarop jij als doelman een op het oog houdbare bal laat glippen, met een tegendoelpunt als gevolg. Maar nee, het is de veelgehoorde reactie binnen onze vereniging nadat men hoort dat jij afgelopen zaterdag in alle eenzaamheid uit het leven bent gestapt. En Jens, die krachtterm voor jouw naam laat zien hoezeer we geschrokken, verbijsterd en intens verdrietig zijn dat jij er ineens niet meer bent.

Mooie perspectieven
En we begrijpen het niet. Want we hoorden je de afgelopen maanden vertellen over de voortgang in de opleiding. Nog één jaartje bikkelen in Amersfoort en dan kon je het diploma ophalen. Je was trots op de nieuwe baan bij FYTT. Waar je menig topsporter mocht behandelen. Maar masseerde wekelijks ook met veel voldoening de spieren van de “talentvolle” Nieuweschootvoetballers warm. En had aan de Wederik in Heerenveen een heerlijke eigen stek aan het water. “In hetzelfde rijtje als Jaap Bouma”, zoals je ons twee weken geleden na de thuiswedstrijd van het derde nog met een grote glimlach toevoegde. Want bij het derde stond je vanaf het begin van dit nieuwe seizoen als vaste doelman als herboren te keepen. En lekker keepen… dat vond je heerlijk, liet je weten.

Tussen de regels
Maar Jens, blijkbaar hebben we de afgelopen periode wel naar je geluisterd, maar jouw twijfels en onoplosbare uitdagingen niet gehoord. En hebben wij jou en jij ons wel opgezocht, maar hebben we niet altijd alles goed gezien. Jouw keuze is zo definitief. En maakt ons bewust van het belang om echt met elkaar in verbinding te zijn. En geregeld tussen de regels door proberen te luisteren. En een ieder te erkennen en te waarderen om wie hij is. En weet in dat kader één ding Jens, wij hebben jou als geen ander gewaardeerd om wie jij was.

Fanatieke doelman
In het seizoen 2011-2012 transfereerde jij namelijk vanuit v.v. Akkrum naar onze vereniging. Je sloot je geruisloos aan bij de selectie en werd lid van de Nieuweschootfamilie. Je keepte afwisselend jouw wedstrijden bij het eerste en tweede. En desgevraagd in het derde. Je werd gewaardeerd onderdeel van de selectie. Een betrouwbare kerel, een fanatieke doelman en er ontstonden vriendschappen voor het leven. Zo vergeet niemand meer het illustere duo “Chanson en Hansie”. Je werkte naast het voetbal hard aan de Hanze Hogeschool en studeerde in 2017 in Groningen af als fysiotherapeut. Was bovendien nog verdienstelijk futsal-doelman in Haren en besloot eind 2019  in Amersfoort aan het SOMT te starten met als doel om manueel therapeut te worden.

Passie voor muziek
Als ware muziekliefhebber genoot jij op de vrijdagavonden van de “Top2000-classics en Golden Oldies” als Jan Pypke en Teun achter de bar de muziek regisseerden. Maar als jouw maatje Paul Spruitenburg op vrijdagavond na het douchen het mengpaneel in de kantine in handen kreeg, zagen we dat jij ook prima uit de voeten kon op  “kroegmedleys en melodische festivalstampers”.

Nog zoveel met elkaar te beleven
Wat hadden we graag nog vele wedstrijden met je willen spelen. Avonturen met je beleefd en ons laten behandelen door jou als top-fysiotherapeut (en aanstormend manueel therapeut). Maar we zullen het moeten doen met de mooie herinneringen aan jou als prachtkerel en vriend. Daar zullen we als Nieuweschootfamilie, Nieuweschootvrienden en teamgenoten echt heel veel kracht uit putten, maar… “Verdomme Jentsje, we missen je”.

Wij wensen zijn ouders (Johannes en Greetje) en zijn zus (Femke) veel kracht in deze moeilijke periode. En hopen dat zij in de mooie herinneringen troost vinden om dit verlies te verwerken. En mochten wij als v.v. Nieuweschoot iets kunnen betekenen, dan staan we paraat.

Jens, rust zacht.

Marco Idzenga en Jenno Kootstra
Namens het bestuur van v.v. Nieuweschoot

Klik op onderstaande afbeeldingen voor rouwkaart van Jentsje.

Bron: v.v. Nieuweschoot

Lees meer over: