tel. 0513-626333

Geschreven door Brenda

VV Nieuwschoot VR1 - FFS VR1

Vandaag mochten we aantreden tegen de dames van een dorp verderop:'Veglinsoord (ook wel Stobbegat genaamd).

In 2017/2018 ook bij ons in de competitie maar toen als combi met Read Swart VR1 : uitslagen 1-5 (thuis) en 3-4 (uit)
Vorig jaar zaten ze ook bij ons in maar combi met Oudehaske. Niet tegen elkaar gespeeld, reden bekend.

Dit jaar is het weer een team die niet een combinatie vormt.

Door alle maatregelen vanwege corona moesten we het weer zonder publiek doen, waardoor het een beetje "spookachtig" leek op deze donkere zaterdag met een gure wind.

Om 14:00 de aftrap o.l.v. E.Maris en grens Rob van den Berg de aftrap op een (best) goed bespeelbaar veld. We mochten de 1e helft tegen de wind "opboksen"

Zoals standaard elke wedstrijd dit seizoen is het even aftasten en kijken wat de tegenstander in haar mars heeft.
Het golfde wat op en neer en we speelden de meeste ballen door het midden maar op de flanken was genoeg ruimte. Daar stond overigens wel een snelle buitenspeelster die onze dames ook goed uitspeelde. Alleen stuitte diegene toen op onze goed staande verdediging.
De kansen die ze hadden waren "speldeprikjes"

In de 25e minuut "zeilde" de bal over het middenveld en kwam bij Emma terecht, die haalde flink uit en de bal lag in het netje: 1-0
Met nog 20 minuten te gaan gingen we op zoek naar doelpunt 2, dat is wel even relaxter de rust in gaan. Helaas dat is hem niet geworden.

Na wat aanpassingen in de rust op naar de 2e helft. Nu van de wind af wat een voordeel kan zijn.

Echter een paar goed uitgespeelde kansen en 3 hoekschoppen verder leverde nog niets op. Bleef lang spannend met de stand 1-0.

In de 70e minuut een mooie rush over de rechterkant via Sanne ging de bal voor het doel langs maar stond Daphne daar om de bal keihard in te schieten 2-0

Dit was een iets "veiliger haven" maar het rook naar meer succes. De tegenstanders begonnen de moed op te geven en het spel speelde zich op het middenveld af. De bal ging goed rond en op een gegeven moment na een aantal circulaties op het middenveld kwam de bal bij Emma en die haalde verwoestend uit: 3-0

Tussendoor nog een mooie vrije trap van Jessica die net overging.

De keepster nam de uittrap die verkeerd voor hen uitpakte en de bal kwam bij Jessica terecht en die speelde aantal speelsters uit en nam de bal op "haar slof" en die zat er lekker in : 4-0!!