Datum

26 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond dan eindelijk onze 1e thuiswedstrijd op het programma. We mochten aantreden tegen Overzwaluwen VR 1 uit Koudum. Vorig jaar zaten ze ook bij ons in de competitie en zijn we destijds begonnen met een uitwedstrijd die met 0-16 gewonnen werd. De thuiswedstrijd eindigde op 1-2-2020 in een 7-0 overwinning. Vorig seizoen, wat natuurlijk raar ten einde kwam, eindigden zij op de laatste plaats met 4 doelpunten voor en 74 tegen. Wel moet er bijgezet worden dat ze een compleet nieuw startent team waren.
Het contrast zat hem in het weer, waar het toen een ijskoude zaterdag was, was het nu een redelijke herfstdag met aardig wat zon. De tegenstanders waren er vroeg en stonden ook al vroeg op het veld. Ze hadden er zin in!
Vandaag zaten we ook weer ruim in de speelsters waardoor we veel konden wisselen. Deze wedstrijd stond onder leiding van Erwin Maris en we begonnen iets over 14:00 aan deze wedstrijd. Net als de voorgaande wedstrijden is het even aftasten wat betreft de tegenstanders. In het begin van de wedstrijd moest de ene ingooi naar de andere ingooi gedaan worden. Ingooien was dit keer bijna het grootste gedeelte waar het de vorige keer de corners waren. Het spel speelde zich ook meer af op onze helft maar de bal mocht er niet in. Bij een corner van ons was het bijna raak maar speelster kon hem net niet goed raken. Niet lang daarna kwam dan eindelijk de opening in de wedstrijd door een doelpunt van Kim: 1-0
Anouk kwam in het veld en koud in het veld wist ze door te breken op rechts en naar binnen te "snijden" en in de lange hoek de bal te knallen: 2-0. Daarna kwamen er wel kansjes maar de bal niet in het netje. Bijna aangekomen bij de rust kregen wij nog een corner die heel mooi genomen werd en uitkwam (in een kluts speelsters) maar Linda wist er wel raad mee: 3-0. Meteen na aftrap rust.
Na een welverdiende rust en de puntjes op i zettend (zulke tegenstanders is moeilijk tegen voetballen) konden we beginnen aan de 2e helft met in ieder geval een keeperswissel. Emma kwam in het veld en Anja nam haar plek in het doel over. Hoewel er gezegd is de bal op de slof te nemen en te schieten zodra je deze had gingen we het toch via de moeilijker weg zoeken. Na ongeveer 60 minuten spelen kwam de bal bij Sanne die draaide bij haar speelster weg en nam hem op de slof: 4-0  Vrij vlot na deze nog 1 erbij 5-0 op naam van Anouk. De pijntjes werden steeds sneller opgevolgd bij de tegenstanders, de nummer 11 was er al uit. Tussendoor nog een aantal corners van onze kant die er niet in gingen en in het wilde weg raak werden weggetrapt door de tegenstanders. Ze kwamen echter amper op onze helft en Anja kon doel mooi schoonhouden.
Bij een aanval die mooi opgezet werd kwam de bal bij Kim uit en die wist er wel raak mee: 6--0. Met nog een kleine 10 minuten op de klok startte Emma haar run en wist de bal mooi in de linkerhoek te schieten, keepster raakte hem nog wat aan. Dit was meteen ook de eindstand van deze wedstrijd. Ondanks dat het lastig voetballen was toch goed gespeeld met een mooie uitslag. Ook goed voor het doelsaldo.
We begonnen als 6e qua stand aan deze wedstrijd en staan na deze ronde op de 3e plek met 1 punt achterstand op de nummer 1 (voor nu LemmerVR1 dat was tot vandaag Makkum VR1) daar deze gelijk speelde vandaag Makkum verloor.
Volgende week mogen we naar Makkum VR1 en we spelen om 14:30 op sportpark De Braak. Publiek wederom welkom!!